Gå till innehåll

Wizz Air expanderar med nya direktlinjer till Rumänien

2024-08-02, kl. 13:26

Wizz Air expanderar och lanserar nu två nya direktlinjer från Malmö Airport till Bukarest respektive Iasi. De nya linjerna kommer att trafikeras två gånger i veckan, på tisdagar och lördagar.

Wizz Air

Som ett av de snabbast växande flygbolagen i Europa utökar nu Wizz Air sitt omfattande nätverk av destinationer ytterligare genom att addera två nya direktlinjer från Malmö Airport. Med start den 29 oktober kommer Wizz Air att trafikera Bukarest och Iasi i Rumänien, vilket blir ett välkommet tillägg till flygplatsens utbud. De nya linjerna som kommer att trafikeras två gånger i veckan, på tisdagar och lördagar, bidrar till att ytterligare stärka regionens tillgänglighet till sydöstra Europa.

–Wizz Airs satsning på ytterligare direktlinjer från Malmö Airport är ett tydligt tecken på att det finns en stark efterfrågan på resor till och från utlandet, säger Charlotte Ljunggren, direktör Marknad och försäljning på Swedavia. 

- Vi är glada över att utöka vårt nätverk med Bukarest och Iasi, och erbjuda våra passagerare fler möjligheter att utforska några av Europas vackraste och mest kulturellt rika destinationer. Malmö är ett fantastiskt tillskott som erbjuder unika upplevelser för resenärer som söker äventyr, avkoppling och allt däremellan. Vi ser fram emot att välkomna passagerare ombord och hjälpa dem att skapa oförglömliga minnen, säger en representant för Wizz Air.

Från och med den 29 oktober 2024 kommer Wizz Air att trafikera Malmö Airport (MMX) – Bukarest (OTP) två gånger i veckan, på tisdagar och lördagar, med ett A321CEO-flygplan med en kapacitet för 230 passagerare. 

Från och med den 29 oktober 2024 kommer Wizz Air att trafikera Malmö Airport (MMX) – Iasi (IAS) två gånger i veckan, på tisdagar och lördagar, med ett A320CEO-flygplan med en kapacitet för 180 passagerare.

För mer information, kontakta Swedavias presstjänst på telefon 010-109 01 00 eller press@swedavia.se.